04.04.2019 1151

Okulumuz 1938 yılında  Akşam Kız Sanat Okulu olarak açılmış; 1940 yılından  itibaren  Kız Enstitüsü olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. 1964 yılında üçüncü kat ve B Blok binası hizmete açılmıştır. Bugün A  ve B blok olarak iki binada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.Okulumuz  Akdeğirmen Mahallesi, Vali Varinli Caddesi üzerinde yer  almaktadır. 2000‐2001Öğretim yılında branşlarda Yeni Çerçeve Öğretim Programlarının uygulamaya konulmasıyla birlikte Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme (METGE) projesi kapsamına girmiş ve önceki programlar kademeli olarak uygulamadan kaldırılarak yeni programlar açılmıştır.10 yıl için hazırlanmış olan METGE projesi 2005‐2006 yılında Türkiye genelinde proje olmaktan çıkarılmış ve uygulamaya geçirilmiştir.2006‐2007 Öğretim Yılı itibari ile yeni bir proje olan MEGEP (Mesleki ve Teknik Öğretimi Güçlendirme Projesi) kapsamında eğitim öğretim şekillendirilerek modüler çerçeve öğretim programlarında eğitime devam edilmektedir.

Okulumuz ; 1 Müdür , 7 Müdür Yardımcısı , 2 Hizmetli , 2 Veri Hazırlama İşletmeni , 1 Teknisyen,82 kadrolu öğretmen ile , kızların ve yetişkin bireylerin  her alandaki eğitim ihtiyaçlarını karşılama sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan il  merkezindeki tek Kız Meslek Lisesidir.Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı,Bilişim Teknolojileri Alanı, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı, El Sanatları Teknolojisi Alanı, Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı ve Moda Tasarım Teknolojisi Alanı faaliyet göstermektedir.Okulumuzda; 1  Grafik  ve  Fotoğrafçılık  Alanı  Atölyesi,  1  Tasarım Teknolojisi  Alanı Atölyesi, 2 Bilişim Teknolojisi Alanı Atölyesi, 2 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Atölyesi, 2 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı Atölyesi, birisi Bilgisayar destekli kalıp Hazırlama Atölyesi olmak üzere 4 Moda Tasarım Teknolojisi Atölyesi , 1 Nakış olmak üzere 2 El Sanatları Teknolojisi Atölyesi, 1 Uygulamalı Anaokulu,   32 derslik , 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Kütüphane,  Kantin ve diğer  ihtiyaç alanları yer almaktadır. Okul bahçesinde 1 Voleybol ve Basketbol Sahası, ayrıca çeşitli sportif ve sosyal faaliyetin yapılabileceği yeterli alan mevcuttur.

Okulumuz sadece kız öğrencilere eğitim verirken, 2003 yılından sonra Anadolu Meslek Lisesi Bölümlerine erkek öğrenci de almaya başlamış, ancak Kız Teknik Genel Müdürlüğünden gelen yazıya istinaden 2006 yılı itibariyle de tekrar kız öğrencilere yönelik eğitim vermeye devam etmiştir.