Eğitimde İyi Örnekler

Eğitimde İyi Örnekler

03.05.2024 50

İli

SİVAS

Ünvanı /Adı-Soyadı

TARİHÖĞRETMENİ / FİLİZ  ŞEREMET

HedefKitlesi

SİVAS’TAYAŞAYANYA DADAHAÖNCEKİZAMANLARDASİVAS’TAYAŞAMIŞOLANHALK

Başlığı

FOTOĞRAFLARDASULTANŞEHİR

SosyalSorumlulukFaaliyetinin Amacı

SULTANŞEHİRSİVAS’IGEÇMİŞİNIŞIĞINDAFOTOĞRAFLARLATANITMAK, ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ

YAŞATMAK, ÖĞRENCİLERİMİZDEYARDIMLAŞMADUYGUSUNUGELİŞTİRMEK

 

 

 

 

SosyalSorumlulukFaaliyetin Özeti

 

“FotoğraflarlaSultanşehir”isimliprojemiziçinkoleksiyonerlerdenSivasilineaitözgünfotoğraflar toplandı. Sivas şehrinin tarihi eserleri ve kent kültürünü öğrencilere tanıtmak amacıyla sivil

toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüldü. Öğrencilerimizin hazırladığı bu kartpostallar,eskiyıllardasergilendiğigibi Sivas KentMeydanı’ndasergilenereksatışıyapılacaktır.Elde edilengelirleröğrencilerinsosyalyardımlaşmavedayanışmakültürünüyaşatmalarıiçindeprem bölgesine yardım olarak gönderilecektir. Yapılan çalışmalarda şehrimizin kent kültürünü yaşatmak, yeni nesillere aktarımını sağlamak, öğrencilerimizi proje kapsamında aktif çalışmalarını sağlayarak aidiyet duygularını geliştirmek ve gözlemlemek esas alınmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SosyalSorumlulukFaaliyetBilgileri

“FotoğraflarlaSultanşehir”isimliprojemiziçinöncelikledanışmanöğretmenFilizŞEREMET’le birlikte 5 öğrenci ve grafik atölyesi öğretmeni Raif Karadağ ile bir çalışma ekibi oluşturuldu. 25.09.2023Pazartesitarihindeçalışmaekibiylebirtoplantıyapılarakyolharitamız belirlendi.

Okulumuza ait olan sosyal medya platformlarından projemiztanıtıldıveşehirhalkındanSivasşehrinevekentkültürüneaitellerindebulunaneski fotoğrafların proje yürütücüsü öğretmene ulaştırılması için duyuru yapıldı.

Projeekibiilehaftalıkveaylıktoplantılaryapıldı.

Sivashalkındanvekoleksiyonerlerdeneldeedilenfotoğraflararşivlendi. Ulaştığımız koleksiyonerlerdenAhmetKenanzade'den117fotoğraf,AhmetTuranBuluz'dan340 fotoğrafMehmetErdinç'ten546fotoğraf,SerdarAyhan'dan13fotoğraf,İrfanSumru'dan21adet fotoğraf alınmıştır.

EmekliöğretmenMenşureSaraçoğlu'ndaniseSivastarihieserlerineaitsuluboyaresimleri fotoğrafları alınmıştır.Özgünolanlartespitedilmiş veçalışmamızdakullanılmakiçingerekli izinler alınmıştır.

Fotoğraflarözgünlükveamacauygunluğagörekategorizeedilmişilketaptasergimizde kullanılmak üzere 100 adet fotoğraf grafik atölyemizde kartpostal olarak basılmıştır.

Proje ekibi tarafından,21.05.2024salıgünü'EskiSivas Fotoğrafları ve Şehir Kültürü' adlı programın planlaması yapılarak şehir kültürü hakkında

okulumuzöğrencilerinesunumyapılmasıplanlandı.

11-12Haziran2024tarihindeSivas KentMeydanı’ndaçalışmamızın sergilenmesi ve kartpostallarımızın satışından elde edilen gelirlerle deprem bölgesineyardımyapılmasıplanlandı.

Görseller (Yüksek çözünürlükte(enaz300dpi)

https://sivaskml.meb.k12.tr/icerikler/egitimde-iyi-ornekler_15121488.html

SosyalSorumlulukFaaliyetiİrtibatKişisi

FİLİZŞEREMET / TARİHÖĞRETMENİ

 

 

Kurumuyetkilisininiletişimbilgileriadısoyadı,ceptelefonuve

TUNCAYBARAL/OKULMÜDÜRÜ     /0505233434

E-posta

 Sivaskml.meb.k12.tr

03-05-202403-05-202403-05-2024